BiH

Poziv na prezentaciju tvrtke koja bi mogla zaposliti 200 osoba

Autor: Biznis.ba
Poziv na prezentaciju tvrtke koja bi mogla zaposliti 200 osoba

Proizvođač medicinskih i higijenskih proizvoda Lohmann&Rauscher održat će prezentaciju tvrtke te uvjeta za probni rad i obuku u Grudama zbog mogućeg pokretanja ulaganja na području Zapadnohercegovačke županije.

Kako je priopćeno iz Vlade Zapadnohercegovačke županije, svi zainteresirani 8. studenoga u 18 sati na Agroturizmu "Marića Gaj" u Grudama imat će mogućnost poslušati prezentaciju te izravno razgovarati s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher.

Ova međunarodna tvrtka sa sjedištima u Rengsdorfu (Njemačka) i u Beču (Austrija) jedna je od vodećih opskrbljivača medicinskim i higijenskim proizvodima s više od 5000 uposlenika širom svijeta i 15 proizvodnih pogona u 11 zemalja. Zastupljeni su na tržištima svih pet kontinenata, a u 2017. godini iskazali su prodajne prihode od 600 milijuna eura.

Prezentaciji je prethodio sastanak s predstavnicima kompanije L&R, koji je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima održao 24. listopada u Širokom Brijegu.

Nakon prezentacije potreba i planova kompanije L&R, razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Zapadnohercegovačka županija u suradnji s općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi. Ulaganje bi se, kako navode na internetskim stranicama Vlade ZHŽ-a, konkretno odnosilo na otvaranje proizvodnog pogona koji bi za početak zahtijevao otvaranje minimalno 200 radnih mjesta s tendencijom proširenja, a prvi korak i preduvjet za realizaciju je analiza tržišta radne snage.

Zbog velike stope nezaposlenosti i negativnog trenda iseljavanja stanovništva, privlačenje poželjnih stranih ulaganja u našu županiju je od ključne važnosti za svaki daljnji napredak i razvoj. Stoga je ovakva inicijativa veoma korisna za, prije svega, omogućavanje zapošljavanja ugroženih skupina, u ovome slučaju žena, ali i za dobrobit gospodarskog razvoja naše županije, naveli su iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Pozivaju se osobe iz Zapadnohercegovačke županije (Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje) kao i iz okruženja, koje su zainteresirane za eventualni rad u navedenoj tvrtki (prvenstveno žene do 40 godina starosti), na prezentaciju tvrtke te uvjeta za probni rad i obuku, stoji u pozivu Vlade ZHŽ-a.

Predstavnici tvrtke Lohmann&Rauscher prošlog su mjeseca posjetili i Gradišku gdje su također razgovarali o mogućnostima investiranja, a pronalazak odgovarajuće radne snage i tada je istaknut kao jedan od najvažnijih preduvjeta za odabir lokacije za investiranje.

Biznis.ba / FENA