BiH

Predstavnici Francuske razvojne agencije na sastanku sa ministricom Milićević

Autor: Biznis.ba
Predstavnici Francuske razvojne agencije na sastanku sa ministricom Milićević
Federalna ministrica financija Jelka Milićević, sa suradnicima, susrela se s predstavnicima Veleposlanstva Republike Francuske u BiH i Francuske razvojne agencije (AFD). Posjet dužnosnika iz Francuske predstavlja prvi kontakt između Federalnog ministarstva financija i Francuske razvojne agencije.

U delegaciji su sudjelovali veleposlanik Guillaume Rousson,  prvi savjetnik Xavier Rouard,  menadžer AFD-a za Balkansku regiju Dominique Hautbergue, suradnica iz AFD-a Valentina Spina, ataše za ekonomske poslove Nives Pavlinović, i financijski ataše Jean-Baptiste Brasseur, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.

Kako je naglašeno tijekom sastanka, Francuska razvojna agencija je banka za javni razvoj diljem svijeta, koja je prisutna u više od 100 država, s 3.600 projekata i s ulaganjima vrijednim preko 10 milijardi eura.

Nakon summita održanog u Londonu u srpnju ove godine, Francuska je odlučila proširiti mandat AFD-a na Bosnu i Hercegovinu i druge države u regiji.

Predstavnici Agencije i Veleposlanstva istaknuli su da je ovo početak buduće suradnje, koja će omogućiti financiranje konkretnih razvojnih projekata u predstojećem razdoblju, u područjima poput zaštite okoliša i klime, jačanju infrastrukture, energetskog i zdravstvenog sektora.

Milićević je izrazila dobrodošlicu predstavnicima Agencije, te izrazila nadu za dobrom i uspješnom suradnjom na razvojnim projektima.

Tijekom razgovora, predstavnicima Agencije skrenuta je pozornost na program javnih investicija, koji izrađuje Federacija BiH, ali i niže razine vlasti, kao okvir u kojem bi se mogli pronaći projekti na kojima je moguće ostvariti međusobnu suradnju.

Biznis.ba / FENA