BiH

Preduzećima i poduzetnicima s područja ZDK-a isplaćeno 691.000 KM subvencija

Autor: Biznis.ba
Preduzećima i poduzetnicima s područja ZDK-a isplaćeno 691.000 KM subvencija

Preduzećima i poduzetnicima s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas su isplaćeni poticaji Ministarstva za privredu u ukupnom iznosu od 691.000 KM.

Nakon provedene procedure, Vlada ZDK je na prijedlog ovog ministarstva donijela odluku o dodjeli subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima, i to po osnovu subvencioniranja administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata u 2018. godini, uključujući i korisnike koji su prošle godine koristili poticaje za troškove doprinosa, zatim subvencioniranje podrške razvoju konkurentnosti privrede, investicija kod obrta iz prerađivačkih djelatnosti i starih zanata, regresiranja kamata na investicijske kredite, povećanja iskorištenja kapaciteta ugostiteljskih objekata i seoskog turizma te subvencioniranja projekata komora i udruženja iz područja privrede.

Za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima programom Ministarstva za privredu ZDK za 2018. predviđeno je 1,6 miliona KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Biznis.ba / FENA