BiH

Priznanja potvrđuju da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH

Autor: Biznis.ba
Priznanja potvrđuju da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas članove Udruženja pčelara Bihaća koji su na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili niz priznanja i medalja za med. Ovo udruženje jedno je od najbolje organiziranih poljoprivrednih udruženja u Bihaću i danas okuplja više od 160 pčelara iz svih dijelova Bihaća.

- Naše udruženje pčelara jedno je od najbolje organiziranih u USK-a i iza njih stoje godine vrijednog rada i truda kako bi kupcima dostavili najbolji med s ovih područja. Naravno, da bi uspjeh bio još veći potrebno je napraviti novi korak ka formiranju zadruge što će kasnije omogućiti lakši izvoz a posebno u zemlje arapskog svijeta. U tome će imati podršku Grada Bihaća, kao što su imali i dosad - kazao je Fazlić.

Zahvalivši na dosadašnjoj podršci Grada Bihaća, predsjednik Udruženja pčelara Bihać Elvir Šehić je kazao da je osvojenih devet zlatnih, dvije srebrene i jedno posebno priznanje na sajmu u Tuzli potvrda da je bihaćki med jedan od najboljih u BiH i da će kroz brendiranje, prvenstveno lipovog meda, bihaćki pčelari dobiti prostora za daljnji plasman izuzetno kvalitetnog meda, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Biznis.ba / FENA