BiH

PRO.PR konferencija - Odnosi s javnošću već odavno nisu trend nego potreba

Autor: Biznis.ba
PRO.PR konferencija - Odnosi s javnošću već odavno nisu trend nego potreba

Međunarodna PRO.PR konferencija okupila je danas u Sarajevu više od 180 stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću.

Predsjednik organizacionog odbora konferencije i direktor agencije Apriori World Danijel Koletić izjavio je da konferencija ima misiju povezivanja odnosa s javnošću koji već odavno nisu trend nego potreba.

Dodao je da samo one kompanije, institucije i događaji koji na pravilan način komuniciraju mogu biti uspješni.

- Politička javnost, uprave i nadzorni odbori moraju se educirati kako bi bolje razumjeli svrhu i ulogu odnosa s javnošću - poručio je Koletić.

Direktor Nacionalne akademije za javnu administraciju Srbije Dejan Miletić naveo je da je konferencija prilika da se ukaže na važnost odnosa s javnošću u državnim institucijama.

Naglasio je da je za državu veoma važno sagledati načine kako pristupiti javnosti, a u narednom periodu će dobijati sve veći značaj.

Direktor direkcije za marketing i razvoj bendova AS Holdinga Ethem Numić kazao je da je ovogodišnja konferencija još jednom pokazala da podiže standarde u struci i okuplja ljude, što joj je i moto.

Izrazio je nadu da će svi napustiti konferenciju s boljim znanjima, novim iskustvima i stečenim kontaktima koji će im omogućiti da ostvaruju bolje rezultate.

Konferencija se održava do 5. novembra.

https://youtu.be/fVNgOHGo0vg

(fena)