šteta obišao radove

Projekat vrijedan 28 miliona KM: Radovi na IX transverzali u završnoj fazi

Autor: Biznis.ba
Foto: Facebook/Adnan Šteta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove na IX transverzali i sa izvođačem radova i direktorom Direkcije za puteve Selmirom Kovačem razgovarao o svim aktivnostima koje se sprovode.

Nakon što je za vikend završeno asfaltiranje kružnog toka, danas se postavlja završni sloj asfalta na mostu koji spaja kružni tok na IX transverzali i kružni tok u Džemala Bijedića prema Alipašinom Polju.

Vrijednost projekta IX transverzale i njenog spoja sa autoputem je 28 miliona KM i finansira se iz budžeta KS, putem Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve.

Od sutra će na IX transverzali doći i do izmjene režima, kada će se saobraćaj iz pravca grada prvi put odvijati na novoizgrađenom kružnom vijaduktu, kako bi se mogli izvoditi radovi na izgradnji zidova, prenosi Fena.

Završetak radova na ovom, jednom od najvećih cestovnih projekata Ministarstva saobraćaja i Vlade KS, očekuje se u narednom periodu, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

Izgradnja IX transverzale i spoj sa autoputem, kao i izgrađene saobraćajnice i kružni tokovi u ulici Džemala Bijedića činit će veliku funkcionalnu cjelinu koja će unaprijediti kvalitet života, smanjiti gužve i povećati sigurnost saobraćaja.