BiH

Provjerili smo cijene letova: Iz Sarajeva u Milano za 26,99 eura

Autor: Biznis.ba

Nakon što je najveća evropska niskobudžetna aviokompanija Ryanair objavila da počinje s radom u Sarajevu, provjerili smo koliko će iznositi cijene za nove destinacije.

Naime, Ryanair je saopštio da od aprila uspostavlja direktne aviolinije iz Sarajeva za Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano. Kako saznajemo, cijena karata će će biti dostupna i ispod 30 eura koliko je najavljeno, ali samo u određenim vremenskim intervalima kao što je praksa brojnih aviokompanija.

Naime, recimo za let do Milana iz Sarajeva trebati će vam 26,99 eura, dok će povratna karta za ovaj let iznositi 53,98 eura.

I za ostale destinacije, Ryanair je pokrenuo trodnevnu rasprodaju sjedišta kako je najavljeno na svojim novim linijama za/iz Sarajeva po cijeni do 29,99 € u jednom smjeru, za putovanja od 24. aprila do 24. oktobra, koja se moraju rezervirati do 30. novembra, samo na Ryanairovoj aplikaciji/web stranici.

Ali kako saznajemo, Ryanair bi mogao još sniziti cijene letova za ostale destinacije za 'još par eura'. Nakon ovih početnih popusta uslijediti će standardno 'vraćanje cijena'.

Podsjećamo, Vlada KS je ove godine kao podsticaj za aviokompanije izdvojila milion KM, dok Turistička zajednica KS za ovu namjenu u budžetu za sljedeću godinu planira pola miliona KM.

Osim toga, kantonalna vlada je najavila da će sljedeće godine uduplati iznos subvencije.

Avoni ove kompanije lete u 40 država, na 230 aerodroma, a broj od 183 miliona prevezenih putnika godišnje planiraju povećati na 300 miliona. Također planiraju i dalji razvoj flote.

(Biznis.ba)