BiH

Pucar: BIMAL nastavlja s profitabilnim poslovanjem

Autor: Biznis.ba
Pucar: BIMAL nastavlja s profitabilnim poslovanjem

Brčanska tvornica za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. uspješno je prevazišla poslovne izazove i kompleksnosti izvoznih tržišta iz 2018. godine, prije svega tržišta Turske, i nastavila je svoje profitabilno poslovanje.

Poslovni prihod kompanije BIMAL d.d. u prvoj polovici tekuće godine iznosi blizu 90 milijuna maraka, a poslovni prihodi BIMAL Grupe u istom razdoblju prelaze 150 milijuna maraka. Dobit BIMAL-a iznosi oko 1.350.000 maraka, s tendencijom rasta u drugoj polovici tekuće godine, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

"Čvrst temelj našeg poslovanja je naša vizija razvoja u biznisu jestivih ulja i realna snaga naših dugoročnih ciljeva, koji su suštinski stubovi BIMAL Grupe. Jedina domaća tvornica za proizvodnju jestivog ulja stoga i zauzima jednu od liderskih pozicija među firmama u Bosni i Hercegovini" izjavila je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga, u čijem sastavu se nalazi i brčanski BIMAL.

Odlično postavljena strategija i kontinuirani sveobuhvatni partnerski odnos sa svim nositeljima poslovanja, oduvijek su pozitivno utjecali na stabilnost, rast i povjerenje u BIMAL-u.

Kompanija ni u razdobljima otežanog poslovanja nije odustala od dodatnih ulaganja u inovacije, visokokvalitetne proizvode, brigu o zahtjevima kupaca i razvoja svoje poslovne mreže.

"Dugoročna vizija naše Uprave, usprkos turbulentnoj poslovnoj godini iza nas, omogućila nam je da postanemo pokretači BEZ GMO proizvodnje u našoj zemlji i da odgovorimo na zahtjeve tržišta i onih koji žele izbor pri kupovini hrane, te da ostanemo lider na tržištu", kazala je Pucar.

Brčanski BIMAL je primjer uspješnog preuzimanja stare tvornice gdje je od potpuno devastirane proizvodnje uspostavljena proizvodnja jestivog ulja, sačme, lecitina i masnih kiselina na svjetskoj razini, zadovoljavajući pritom potrebe domaćeg i velikog broja izvoznih tržišta, navodi se u priopćenju.

(FENA)