BiH

Radojičić otvorio "Dan budućnosti": I Banjaluka će biti "Smart city"

Autor: Biznis.ba
Radojičić otvorio "Dan budućnosti": I Banjaluka će biti "Smart city"

U prostorijama Banjaluka College-a danas je po prvi put održana manifestacija Dan budućnosti, koja je budućnost predstavila u sadašnjem trenutku i to na inovativan, zabavan i jednostavan način kroz lično iskustvo.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, koji je istakao da upravo ovakvi događaji idu u smjeru u kojem i on vodi Banjaluku.

"I Banjaluka će biti 'Smart city' i mi već radimo sve da se krećemo u tom smjeru. Ovakvi događaji su prava osnova za tako nešto", istakao je on. Pozdravljajući mnogobrojne predstavnike javnog i političkog života Republike Srpske, direktor Visoke škole "Banja Luka College", prof. dr Mladen Mirosavljević istakao je značaj ovakvih događaja, kroz koje visokobrazovne institucije ostvaruju neophodne kontakte sa privrednim subjektima.

U okviru manifestacije predstavilo se desetak firmi koje svojim poslovanjem i razvojem već uveliko rade na pametnijoj budućnosti.

Prisutni su imali priliku da vide pametni bicikl, pametne kućne aparate, pametne solarne klupe, 3D printer, električne trotinete i brojna druga tehnološka dostignuća.

Posebna zahvalnost firmama koje su omogućile "Dan budućnosti": Soković sportu, Movero trotinetima, Elda Luxu, Infocom-u, East Codeu, Telemaxu, kompaniji m:tel, Automarikonu, DOOB 3d Labs-u, ETMAX-u, LežiBegu kao i brojnim medijima koji su podržali događaj.

Biznis.ba / NN