BiH

Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Autor: Biznis.ba
Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak s predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem.

Tokom sastanka potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi, saopćeno je iz SBB-a.

Predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje reformske zakone, koji su i dalje 'na čekanju' u Parlamentu FBiH.

Kako se nadalje navodi, predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili povećanje prihoda zaposlenika i očuvanja radnih mjesta.

- Od Radončića je, kao realiziranog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke, kako bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja iza kojih stoje poslodavci, ali su i značajno usaglašeni sa predstavnicima sindikata - navodi se u saopćenju.

Biznis.ba