BiH

Raiffeisen banka dobitnik dvije nagrade 'Zlatni BAM'

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen banka dobitnik dvije nagrade 'Zlatni BAM'

Na tradicionalnoj manifestaciji "Večer bankara", finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH" je Raiffeisen banci dodijelio priznanje za "Najveći dionički kapital" te plaketu za "Najagilniji marketing i PR tim".

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg rekao je da je njihova kapitalna pozicija jedan od ključnih elemenata stabilnog funkcionisanja i kontinuiranog poslovanja banke u aktuelnom stanju usljed kojeg smo svi morali prihvatiti drugačije modele ponašanja i poslovanja.

- Raiffeisen banka ostaje posvećena ovom tržištu, spremna da odgovori i prilagodi se potrebama svojih klijenata u datim okolnostima. Ova dva priznanja Zlatni BAM pripadaju ne samo posvećenom Raiffeisen timu već i našim klijentima koji su nam ukazali svoje povjerenje na čemu im se iskreno zahvaljujem - dodao je Dobnigg.

Direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke Belma Hadžiomerović navela je da su im nagrade dodatni motivirajući faktor za unapređenje rada.

- Početak godine je obilježila pandemija koja je općenito uticala na promjenu ponašanja svih nas, pa tako i naših klijenata. Neke promjene su privremenog karaktera, a neke su dugoročne. U skladu s tim, preispitali smo, optimizirali i prilagodili svoju marketinšku strategiju i komunikaciju prema klijentima kada je riječ o svim kanalima - od društvenih medija i web stranice pa sve do organizacije stručnih webinara putem kojih smo nastojali održati kontakt s našim klijentima - istakla je Hadžiomerović.

Dodala je da su zadovoljni što ni u ovoj situaciji nisu zanemarili principe svoje strategije održivosti, te su nastojali podržati projekte namijenjene djeci i mladima koji su pogođeni pandemijom COVID-19, te zdravstvene institucije.

Bila je to 18. dodjela tadicionalnog bosanskohercegovačkog priznanja "Zlatni BAM" koje se uručuje za lidersku poziciju u osam kategorija, te uz dodjelu posebnih plaketa. Magazin "Banke i Biznis u BiH" je odabrao najuspješnije banke u Bosni i Hercegovini na osnovu revidiranih izvještaja o poslovanju banaka u 2019., saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Biznis.ba / FENA