BiH

Raiffeisen član osnivač komiteta za korporativni društveni utjecaj pri AmChamu

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen član osnivač komiteta za korporativni društveni utjecaj pri AmChamu

Direktorica Marketing i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke Belma Hadžiomerović izjavila je da im je izuzetno zadovoljstvo biti dio Komiteta za korporativni društveni utjecaj, pri Američkoj trgovačkoj komori u BiH (AMCHAM), te imati mogućnost da svoje bogato iskustvo vezano za upravljanje održivošću i društveno odgovorno poslovanje podijele s drugima.

- Fokus kompanija širom svijeta se sve više prebacuje sa tradicionalnih principa korporativne društvene odgovornosti na nastojanje da se kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa dobrobiti zajednice, pri čemu ciljevi održivog razvoja predstavljaju ključni pokretač. Strategija održivosti je osnovna komponenta poslovne politike RBI grupacije - rekla je Hadžiomerović.

Dodala je da su u prethodnoj godini na nivou cijele grupacije podržana 1.594 projekta u ukupnom iznosu 3,5 miliona eura.

Komitet za korporativni društveni uticaj u BiH osnovala je sa svojim članicama Američka trgovačka komora u BiH (AMCHAM BiH). Cilj osnivanja tog tijela je pomoć kompanijama da razviju jasne strategije i dugoročne ciljeve za podršku bh. društvu. Komitet je osnovan 18. septembra, a osim Raiffeisen banke članovi osnivači su Propulsion Fund, UniCredit Bank, Addiko Banka BiH i Molson Coors BiH.

Izvršna direktorica Američke trgovačke komore u BiH Violeta Čibukčić navela je da AmCham BiH CSI Komitet predstavlja platformu za razmjenu informacija i promociju struktuiranog rukovođenja u segmentu angažovanog korporativnog građanina, saopćeno je iz Raiffeisen banke.

Biznis.ba / FENA