BiH

Raiffeisen poslovni doručak sa internacionalnim i lokalnim klijentima

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen Bank International je ponosni Flagship partner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

"Drago nam je što smo u okviru Poslovnog foruma EBRD-a imali priliku ugostiti naše internacionalne i lokalne klijente na poslovnom doručku. Kolege iz naše matične kuće Raiffeisen Bank International predstavili su nove trendove iz oblasti finansiranja trgovine kao i primjene novih digitalnih tehnologija u ovoj oblasti poput Blockchain-a. Dodao bih i da je Raiffeisen banka u BiH vodeća banka kada je u pitanju finansiranje trgovine s tržišnim učešćem od oko 30%“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

"Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni smo više od 25 godina, a naše ključne ambicije u bliskoj budućnosti kada je u pitanju ovo tržište su povećati bazu klijenata u segmentu poslovanja sa stanovništvom te malog i srednjeg poduzetništva uz primjenu novog pristupa prodaji. Želimo iskoristiti našu snažnu tržišnu poziciju kroz potencijal za sufinansiranje velikih infrastrukturnih i privrednih projekata“, izjavio je Lukasz Januszewski, član Uprave Raiffeisen Bank International za segment tržišta i investicijskog bankarstva.

Godišnji sastanak EBRD-a je događaj koji pokriva značajne teme za privredu zemlje kao što su jačanje malih preduzeća, otvaranje novih mogućnosti u oblasti turizma, te povezivanje lokalne i globalne ekonomije. Raiffeisen Bank International je ponosni Flagship partner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

Biznis.ba