BiH

Raspisani konkursi za prijem državnih službenika u institucijama BiH

Autor: Biznis.ba
Raspisani konkursi za prijem državnih službenika u institucijama BiH

Agencija za državnu službu BiH je u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine raspisala javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na čijem čelu se nalazi Mirko Šarović.

Riječ je o radnim mjestima stručnog saradnika za multilateralne trgovinske odnose (neto plaća 998,95 KM), stručnog saradnika za trgovinske odnose s evropskim integracijama (neto plaća 998,95 KM) i stručnog saradnika za ocjenjivanje usklađenosti (neto plaća 998,95 KM).

Traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti najkasnije do 10. septembra 2018. godine putem poštanske službe preporučenom pošiljkom na adresu Agencije za državnu službu BiH. Kompletan tekst javnog oglasa možete pročitati ovdje.

Agencija za državnu službu BiH raspisala je i dva konkursa za prijem državnih službenika u Sekretarijatu Predsjedništva BiH.

Oglašene su pozicije šefa Službe za sjednice i stručnog saradnika za informisanje. Osoba koja bude zaposlena na mjesto šefa Službe za sjednice imat će neto plaću u iznosu od 1.688,69 KM dok će osoba koja bude primljena na mjesto stručnog saradnika za informisanje primati 998,75 KM.

Zainteresovani aplikanti mogu se prijaviti na javni konkurs najkasnije do 31. augusta 2018. godine. Kompletan tekst javnog oglasa za prijem državnih službenika u Predsjedništvu BiH možete pročitati ovdje.

Biznis.ba / Klix