BiH

Razvojna banka FBiH u Posušju predstavila svoje posebne kreditne linije

Autor: Biznis.ba
Razvojna banka FBiH u Posušju predstavila svoje posebne kreditne linije

U organizaciji Općine Posušje, Razvojna banka Federacije BiH održala je u četvrtak u toj općini prezentaciju o mogućnostima posebnih kreditnih linija namijenjenih financiranju mikro-poduzeća i obrta, poljoprivredne proizvodnje te samozapošljavanja, kao i posebne kreditne linije za financiranje općina, gradova, županija i javnih komunalnih poduzeća.

Nakon uvodnog obraćanja Dalibora Milinkovića, izvršnog direktora za projekte i razvoj, koji je i pobliže predstavio Razvojnu banku FBiH i njezine aktivnosti, Borislav Trlin, direktor Sektora za istraživanje i razvoj, predstavio je nove kreditne linije spomenute banke, nakon čega su uslijedila pitanja sudionika na koja su predstavljači odgovarali.

U svojim izlaganjima upoznali su sve zainteresirane s područja općine Posušje s aktivnostima i mogućnostima Razvojne banke FBiH, priopćeno je u petak iz te općine.

- Prije svega želimo zahvaliti načelniku općine Posušje Branku Bagi i članu Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH Zvonki Landeki koji su pozvali Razvojnu banku da predstavi svoje kreditne linije i otvori svoja vrata svim žiteljima općine Posušje, prvenstveno onima koji misle ulagati s ciljem ostanka na ovim prostorima - kazao je izvršni direktor za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH Dalibor Milinković.

Dodao je kako Razvojna Banka u odnosu na komercijalne ima drugačiji smjer djelovanja.

- Ona je razvojnog karaktera, radi na razvoju gospodarstva, povećanju broja zaposlenih, smanjenju nezaposlenosti, i samim kreditnim linijama usmjereni smo onim sektorima koji su manje primamljivi komercijalnom bankarstvu. Takvi sektori su poljoprivredna proizvodnja, start-up poduzeća, a isto tako imamo i izuzetno povoljne kreditne linije za izvoznike - istaknuo je Milinković.

Biznis.ba / FENA