SAD

Rusmir Hrvić pozvan na Nacionalni molitveni doručak u Washingtonu

Autor: Biznis.ba
Rusmir Hrvić pozvan na Nacionalni molitveni doručak u Washingtonu
Foto: Fena

Predsjednik uprave AS Holdinga, Rusmir Hrvić pozvan je na Nacionalni molitveni doručak koji se tradicionalno svakog prvog četvrtka u februaru organizira u Washingtonu.

Cilj ovog skupa je okupljanje članova političke, društvene i poslovne elite iz cijelog svijeta i njihovo povezivanje, a organizator je Nacionalna fondacija za molitveni doručak, koju vodi bivši demokratski senator iz Arkansasa Mark Pryor.

Ranijih godina je događaju prisustvovao i obraćao se predsjednik SAD-a te brojne osobe iz vrha američke politike i društva.

-Počastvovan sam pozivom i rado ću prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku. Smatram to velikim priznanjem meni lično, ali i AS Holdingu kao jednoj od najuspješnijih poslovnih grupacija u Bosni i Hercegovini. Uvjeren sam da je svaki ovakav poziv za nekog iz BiH ujedno i priznanje našoj državi. Međunarodna saradnja je prijeko potrebna, a mi koji se bavimo biznisom smo toga itekako svjesni. Posebno sam sretan što sam pozvan na događaj koji u Americi ima itekako veliki značaj i tradiciju, rekao je Hrvić.