BiH

Ryanair obustavlja sve letove iz BiH i Srbije u septembru i oktobru

Autor: Biznis.ba
Ryanair obustavlja sve letove iz BiH i Srbije u septembru i oktobru

Aviokompanija Ryanair u septembru i oktobru ove godine obustavlja letove, između ostalih, i na aerodrom u Banjoj Luci, zbog ograničenja kretanja u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

"Svakako očekujemo kraj oktobra, odnosno početak zimske sezone letenja 2020/2021. uspješnijim", navodi se u saopćenju, a prenosi Exyuaviation.

Kompanija Ryanair objavila je da će smanjiti svoj kapacitet letova za 20 posto tokom septembra i oktobra, s obzirom da su rezervacije značajno umanjile, a imajući u vidu stalnu nesigurnost u vezi s nedavnim slučajevima koronavirusa u nekim zemljama EU.

Ryanair je potvrdio da će se većina ovih smanjenja odnositi na učestalost, a ne zatvaranje ruta, te da će biti fokusirani na zemlje kao što su Španija, Francuska i Švedska, gdje su nedavne stope slučajeva koronavirusa dovele do povećanih ograničenja putovanja, zatim Irska, koja nastavlja s nametanjem jedinstvene restriktivne Zelene liste, koja uvodi karantin od 14 dana za posjetioce iz većine drugih zemalja EU.

Ova aviokompanija je dosad obnavljala samo letove od Berlina do Niša, kao i od Charleroia i Memmingena do Banja Luke. Nosilac budžeta još uvijek planira uvesti tri nove rute do Banje Luke od 25. oktobra.

Biznis.ba