BiH

Sajam: Mladi Banjalučani u Domu omladine promovišu svoju kreativnost

Autor: Biznis.ba

Jučer je u prostorijama banjalučkog Doma omladine otvoren "7. Sajam kreativaca" i ovo je po broju izlagača najveći sajam do sada.

Sajam će trajati do 6. avgusta, a za posjetioce je otvoren, svaki dan trajanja, od 18 do 23 sata.

Više o manifestaciji za portal Vijesti.ba rekla je organizatorica sajma Tijana Mutić, koja je i član banjalučkog pozorišta "DIS".

Inače i njene stvari su izložene na jednom od štandova, a hobi joj je pravljenje nakita i čitanje tarot karata.

"Ovaj put imamo zavidan broj izlagača, njih preko trideset. Oni su raznih profila i uglavnom su to neke ručno pravljene stvari. Kada smo birali izlagače prednost smo dali mladim ljudima", pojasnila je Tijana.

Izlagači su većinom iz Banjaluke i ovaj put sajam je i humanitarnog karaktera.

"Kontaktirala nas je organizacija SPAS iz Prijedora koja se brine za više od 500 pasa i sve što se bude kupilo na njihovom štandu ide u humanitarne svrhe, to jeste za njihovu orgnizaciju. Isto tako naši izlagači mogu kod njih da doniraju, to jeste da stave svoje stvari na njihov štand i na taj način učestvuju u humanitarnoj akciji za zaštitu pasa", rekla je organizatorica.

Među izlagačima je i Nikola Petrušić, koji je predstavljao poljoprivredno gazdinstvo svoje porodice koja se bavi pčelarstvom i pravljenjem proizvoda od meda.

"Na našem štandu se osim meda nalaze i mješavine meda sa koštuničavim voćem i koprivama. Takođe tu su i proizvodi poput čistog kristalnog propolisa i propolisa razblaženog u alkoholu koji se koristi u vidu kapi i sprejeva. Pravimo i propolis melem koji se koristi za liječenje rana na koži", objasnio je Nikola.

Njegova se porodica pčelarstvom bavi od 1980. godine i u posljednje vrijeme se više pojavljuju na sajmovima nego ranije kako bi svoje proizvode učinili pristupačnijim korisnicima.

Biznis.ba