BiH

Sajam zapošljavanja u Sarajevu izvrsna prilika za ostvarivanje kontakta s poslodavcima

Autor: Biznis.ba
Sajam zapošljavanja u Sarajevu izvrsna prilika za ostvarivanje kontakta s poslodavcima
Ovogodišnji Sajam, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo realizuje u saradnji sa partnerima Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo sa srednjim strukovnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom Komorom Kantona Sarajevo.

Sajam zapošljavanja Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo koji se već tradicionalno održava krajem godine, s namjerom da na jednom mjestu okupi sve zainteresovane poslodavce i nezaposlene osobe postao je prepoznatljivo mjesto na kojem svi sudionici imaju jednake šanse za pristup informacijama o stanju na tržištu rada u Kantonu Sarajevo.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba sa poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti. Pored ponude slobodnih radnih mjesta kod velikog broja poslodavaca koji će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu, posjetioci će imati priliku da posjete i štand Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo gdje će se moći informisati o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije. U okviru pratećeg sajamskog programa, u sali Doma mladih će biti organizovane radionice, panel diskusija na temu dualnog obrazovanja, posredovanja u zapošljavanju i potrebama poslodavaca za radnom snagom, kao i ostali sajamski sadržaj.

Svi koji su u potrazi za poslom, imat će priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoje biografije (CV). Sajam zapošljavanja izvrsna je prilika za ostvarenje neposrednih kontakata između poslodavaca, onih koji traže zaposlenje, obrazovnih ustanova te svih koji su na tržištu rada.

Svi zainteresovani koji aktivno traže posao pozvani su da iskoriste ovu odličnu priliku, pripreme svoje zamolbe, biografije i kontakt podatke za poslodavce koji će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu.

Biznis.ba / Klix