BiH

Saradnja Vlade ZDK-a i PK na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta

Autor: Biznis.ba
Saradnja Vlade ZDK-a i PK na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić potpisao je u sjedištu ZDK-a s predsjednicom Privredne komore ZDK-a Dianom Babić Memorandum o saradnji radi unapređenja u oblasti privređivanja sistemskim i konkretnim mjerama.

-Ovaj sporazum treba da ucrta naše smjernice u kojem pravcu treba da idemo. Naravno, sve što radimo, radimo kako bismo zadržali mlade ljude te napravili povoljan privredni ambijent za sve nas - istakao je pemijer Ganić.

Navodi kako je ZDK kičma razvoja privrede BiH, te dodaje da su vlasti u tom kantonu trajno opredjeljene da rade na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta.

- Ovo je početak dobre priče s Privrednom komorom ZDK koja okuplja veliki broj poslodavaca - naglasio je Ganić.

Predsjednica Babić kaže da je Privredna komora imala dobru saradnju i s prethodnim kantonalnim vladama te resornim ministarstvima, s kojima je imala potpisane sporazume za određene oblasti.

-Svjesni smo poteškoća u kojima djeluju privredni subjekti i upravo je Memorandum kreiran kako bi provedba aktivnosti doprinijela unapređenju ambijenta - kazala je Babić, potcrtavši da jedino sinergijom i kontinuiranim djelovanjem mogu unaprijediti oblasti privređivanja i obrazovanja, a sve s ciljem opstanka mladih u BiH.

Biznis.ba / FENA