BiH

Slipičević u Bihaću: Razvojna banka FBiH stoji iza bh. privrednika kao pouzdan partner

Autor: Biznis.ba
Slipičević u Bihaću: Razvojna banka FBiH stoji iza bh. privrednika kao pouzdan partner

Nakon Konjica i Prozora-Rame, Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine (RBFBiH) organizirala je i u Bihaću prezentaciju svojih aktivnosti i kreditnih linija za privrednike sa područja Unsko-sanskog kantona (USK).

Prezentacija je organizirana u saradnji sa Privrednom komorom Unsko-Sanskog kantona (USK), koja je prepoznala potrebe domaćih poduzetnika, te su se oni u velikom broju odazvali ovoj prezentaciji.

Vršiteljica dužnosti predsjednice Uprave RBFBiH Mersiha Slipičević je rekla da je Razvojna banka redizajnirala postojeće kreditne linije, te kreirala nove u skladu s potrebama tržišta.

- Danas smo prezentirali nove ekskluzivne proizvode koji korespondiraju sa Strategijom razvoja Federacije BiH 2021.-2027. Ono što mogu potvrditi jeste da će Razvojna banka FBiH stajati iza naših privrednika kao pouzdan partner - istakla je Slipičević.

Predstavljena je široka lepeza trenutne kreditne ponude u Razvojnoj banci FBiH koja je prilagođena svim vrstama djelatnosti i bila je to prilika da se u neposrednoj komunikaciji upravo poduzetnici i oni koji to žele postati, bolje upoznaju s kreditnim linijama, te dobiju sve neophodne informacije.

- Mi smo zajedno sa Razvojnom bankom FBiH organizirali prezentaciju postojećih, redizajniranih i novih kreditnih linija. Izuzeto mi je drago da je posjeta bila zbilja dobra, te da su privrednici dobili kvalitetne informacije -  rekao je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Uprava Razvojne banke FBiH je ranije ovog mjeseca predložila, a Nadzorni odbor usvojio set novih kreditnih linija koje korespondiraju sa zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima.  Na taj način Razvojna banka FBiH je među prvima u Federaciji BiH odgovorila na postavljene izazove i zadatke Strategije.

- Razvojna banka FBiH kreira nove specijalne proizvode koji će zasigurno pomoći našim privrednicima da ostvare što brži razvoj i na taj način osiguramo razvoj Federacije BiH na cijelom njenom teritoriju. U tom smislu i prezentacije Razvojne banke FBiH koje se organiziraju širom Federacije BiH jesu prilika za intenzivniju komunikaciju i saradnju sa bh. privrednicima - saopćeno je iz Razvojne banke FBiH.

Biznis.ba / Fena