Resorni ministar

Šteta: I ove godine nastavljamo intenzivnu obnovu naših saobraćajnica

Autor: Biznis.ba
Šteta: I ove godine nastavljamo intenzivnu obnovu naših saobraćajnica
Adnan Šteta

Neka od gradilišta u Kantonu Sarajevo gdje se trenutno obnavlja i gradi saobraćajna infrastruktura, jučer je obišao resorni ministar Adnan Šteta.

Jedno od njih je u Ložioničkoj ulici gdje je je postavljen prvi sloj asfalta na jednoj strani, a trenutno se obnavlja druga strana ulice. Radovi se izvode u roku, a kako poručuje ministar, prateći njihovu dinamiku, izgledno je da će biti završeni i prije roka.

"Na IX transverzali, najvećem projektu cestovne infrastrukture je bilo i najviše izazova, ali to je projekt koji će dati najviše benefita svim građanima. Završetak radova planiran je ove godine", istakao je Šteta prilikom obilaska ovog lokaliteta.

Prema stanju na terenu, radovi su počeli i u Majdanskoj ulici, koja se nalazi u izuzetno lošem stanju, a vidljivi su rezultati rada i na uključnoj traci na zapadnom prilazu gradu.

"Svaki od njih će povećati sigurnost, smanjiti gužve i poboljšati kvalitet života. I prošle i svih ranijih godina obnovili smo veliki broj saobraćajnica, tako će biti i ove. Nema stajanja", poručio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta nakon jučerašnjeg obilaska nekih od aktivnih gradilišta.