Ministar saobraćaja KS

Šteta: Radno je u svim općinama, svaka je jednako bitna

Autor: Biznis.ba
Šteta obišao gradilišta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je pojedina gradilišta u kantonu s direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i predstavnicima izvođača radova.

Na Bjelašnici se izvode radovi na obnovi regionalnog puta R442a prema Krupcu.

U toku je postavljanje prvog sloja asfalta na trećoj fazi ove dionice u dužini od 1,6 kilometra, a u proteklom periodu prvi sloj asfalta je postavljen i na prve dvije faze u dužini od 2,5 kilometara.

- Završetkom ovog projekta imat ćemo obnovljenu i sigurnu saobraćajicu u dužini od 4,1 kilometar i potpuno ugodniji dolazak prema našim planinama - istakao je ministar Šteta.

Prvi sloj asfalta postavlja se i u Hadžićima, u ulici Anđelka Lažetića, u kojoj se nalaze škole, kulturno-sportski i rekreacioni centar i Dom zdravlja Hadžići.

Projektom je predviđena obnova 550 metara saobraćajnice, zamjena oštećenih ivičnjaka, kao i zamjena odvodnje. Također je planirana i zamjena oštećene vertikalne signalizacije, kao i postavljanje nove horizontalne signalizacije od hladne plastike u cilju povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Intezivni su radovi i na izgradnji uključne trake na brzu cestu u Blažuju.

- Radno je u svim općinama našeg kantona, svaka nam je jednako bitna. To pokazuju ulaganja u sve općine. Imamo veliki broj projekata i drago mi je da držimo kontinuitet rada svih ovih godina, jer obnovom i izgradnjom saobraćajnica dajemo nove vrijednosti našem kantonu - zaključio je ministar Šteta.

Gradilišta koja je ministar Šteta jučer obišao finansiraju se s budžetskih pozicija Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.