prvulović i jašarspahić

Susret direktora FUZIP i Privredne komore FBiH za bolji poslovni ambijet u FBiH

Autor: Biznis.ba
Susret direktora FUZIP i Privredne komore FBiH za bolji poslovni ambijet u FBiH
Foto: Fena

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović razgovarala je u prostorijama FUZIP-a, s direktorom Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsadom Jašarspahićem.

Sastanak je iniciran s ciljem uspostavljanja saradnje, putem koje će dvije institucije, kontinuirano doprinositi stvaranju i poboljšanju poslovnog ambijenta u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Direktor Jašarspahić je pozvao Federalnu upravu za inspekcijske poslove da zajednički organizuju prezentacije i savjetovanja o temi provedbe Pravilnika o uslovima za posebne prostore za pušenje za kantonalne inspekcijske ograne.

Također je zamolio da se intenziviraju kontrolne aktivnosti vezane za provođenje Uredbe o proizvodima koji poslije upotrebe postaju posebne kategorije otpada i odredbi Zakona o posredovanju u prometu nekretnina, prenosi Fena.

- Direktorica Prvulović je zahvalila za proaktivan pristup Privredne komore FBiH te naglasila da partnerski odnos dviju institucija doprinosi stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i podizanju stepena usklađenosti poslovanja privrednih subjekata sa zakonom. Time se postiže svrha inspekcijskog nadzora, u skladu s dobrim i savremenim međunarodnim praksama - saopćeno je iz FUZIP-a.