BiH

Svečano otvoren Sarajevski festival turizma: Prilika za promociju BiH i još pet zemalja

Autor: Biznis.ba
Svečano otvoren Sarajevski festival turizma: Prilika za promociju BiH i još pet zemalja

U dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija u Sarajevu danas je svečano otvoren Sarajevski festival turizma, na kojem će se predstaviti 70 izlagača iz šest zemalja.

Festival koji će trajati do 26. oktobra prilika je da na jednom mjestu budu predstavljeni turistički potencijali Bosne i Hercegovine kako građanima tako i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva. Tokom tri dana koliko traje festival građani će imati priliku uživati u turističkoj, kulturnoj ali i gastronomskoj ponudi.

Festival nije samo sajamskog tipa i prilika da se predstave i kulture različitih zemalja.

Ove godine na sajmu će se predstaviti izlagači iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Turske, Indije i Bosne i Hercegovine, a turističke organizacije i agencije će posebno predstaviti bogatu novogodišnju i zimsku ponudu.

Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, podsjetio je na sajam koji ima dugogodišnju tradiciju od 1970. godine, kada je u Centru održan prvi sajam turizma i ribolova.

”Jako smo zadovoljni. Imamo više od 70 izlagača. Nadam se da će oni biti zadovoljni nakon ova tri dana sajma. Nadamo se i velikoj posjeti”, rekao je Kapo.

Istakao je kako posjetioce tokom tri dana festivala očekuju brojni zanimljivi sadržaji te da je tema festivala gastroturizam.

”Ono što je interesantno imat ćemo takmičenje kuhara i takmičenje barmena”, rekao je Kapo.

Vjeruje kako su napravili pomak kada je riječ o sajmu te podsjetio kako 2016. godine nije organiziran upravo zbog, na neki način, loše pripreme.

Biznis.ba / AA