BiH

Tegeltija i MMF: Politike vlade usklađene sa ekonomskim reformama

Autor: Biznis.ba
Tegeltija i MMF: Politike vlade usklađene sa ekonomskim reformama

Politike Vlade Republike Srpske u potpunosti su usklađene sa ciljevima i mjerama iz Pisma namjere i Programa ekonomskih reformi, istakli su danas na sastanku u Banjaluci sa ministrom finansija Srpske Zoranom Tegeltijom predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, koji su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Tegeltija je delegaciji MMF-a danas predstavio planove Vlade Srpske u vezi sa realizacijom politika do kraja godine, te planove u vezi sa dinamikom usvajanja Budžeta i Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za narednu godinu, prenosi Srna.

On je upoznao delegaciju MMF-a o makroekonomskim kretanjima i fiskalnim pokazateljima za osam mjeseci godine, te sa dosadašnjom realizacijom politika Vlade Republike Srpske u tekućoj godini, saopšteno je iz resornog ministarstva.

S obzirom da je osnovni cilj današnje posjete delegacije MMF-a bilo predstavljanje novoimenovanog šefa Misije MMF-a za BiH Martina Petrija, Tegeltija je zahvalio Nadimu Ilahiju za svu pomoć i strpljenje koje je imao kao šef Misije MMF-a za BiH, posebno imajući u vidu ekonomske, fiskalne i političke izazove sa kojima se BiH susretala u prethodnom periodu.

U delegaciji MMF-a bio je i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

Biznis.ba