BiH

Trninić: Izgradnja kargo centra na banjalučkom aerodromu od velike važnosti

Autor: Biznis.ba
Trninić: Izgradnja kargo centra na banjalučkom aerodromu od velike važnosti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da je izgradnja modernog kargo centra na banjalučkom aerodromu od izuzetnog značaja za razvoj vazdušnog saobraćaja Republike Srpske.

"Puno smo aktivnosti preduzeli da bismo razvili i putnički vazdušni saobraćaj i teretni vazdušni saobraćaj, a onda je neophodno da imamo i potrebnu infrastrukturu u koju spada i kargo objekat, tako da ćemo to kompletirati. Nadam se uspješnom završetku tog dijela projekta", rekao je Trninić novinarima u Foči.

Analizirajući stanje sa vazdušnim saobraćajem u Republici Srpskoj iz resornog ministarstva su odlučili finansirati banjalučki aerodrom, kako bi ga doveli u stanje interesantnosti za buduće avio-operatere, napomenuo je Trninić.

On je dodao da je za te potrebe dignut kredit od Investiciono-razvojne banke Republike Spske u iznosu od sedam miliona KM.

Trninić je izrazio nadu da će se, nakon što se ustabile avio-linije koje će na jesen krenuti sa banjalučkog Aerodroma prema Briselu, Memingenu i Stokholmu, pokazati potreba i za ostalim destinacijama.

"Kada su u saobraćaj puštene prve karte za Brisel i Memingen pojavilo se veliko interesovanje, te su predstavnici `Rajan era`, najveće avio-kompanije iz te oblasti, izrazili želju da otvorimo i treću liniju prema Stokholmu što se, takođe, pokazalo kao dobro", rekao je Trninić.

On je istakao da će na ovim linijama biti po dva leta sedmično.

"Nadam se da će se to pokazati kao dobro i da će biti potrebe i za ostalim destinacijama", istakao je Trninić i dodao da razgovaraju i sa drugim avio-kompanijama, ali da prvo treba ustabiliti do sada dogovorene linije.

On je naveo da je otvoren čarter let prema Turskoj i da je već obavljeno nekoliko letova.

Biznis.ba