Foto

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Autor: Biznis.ba
Turisti 'preplavili' Mostar

Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela i ovaj vikend su strani gosti preplavili prelijepi sunčani grad na Neretvi.

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, taksisti i mnogi drugi koji zarađuju od turista zadovoljno trljaju ruke.

- Nemoguće je već sada rezervisati mjesto. Imamo rezervacije barem dva dana unaprijed - kaže jedna od hostesa u mostarskom restoranu koja dočekuje goste u tradicionalnoj nošnji.

Zadovoljni su i skakači sa Starog mosta, koji, zahvaljujući turistima, zarade dobre dnevnice. Dok dvojica skakača prikupljaju donacije za skok na mostu i obali uz Neretvu, druga dvojica zagrijavaju se za skok u hladnu Neretvu.

Nedaleko od Starog mosta nalaze se i brojni moteli, a nasmijano i raspoloženo osoblje očekuje rekordnu sezonu.

- Sezona je uveliko počela. Imamo goste sa svih kontinenta. Lijepo je vidjeti da zadovoljni napuštaju Mostar i sigurno da će se ponovo vratiti u BiH jer su doživjeli nezaboravne trenutke - kaže ljubazna radnica na recepciji jednog motela.

Nova atrakcija Mostara je prvi panoramski točak u Hercegovini, visok 22 metra, a koji je za kratko vrijeme postao popularan među turistima. Ipak, ovog vikenda najveće gužve su u staroj jezgri, a samo rijetki su skupili hrabrost za vožnju panoramskim točkom.