BiH

Turistička ponuda Banje Luke na sajmu u Kini

Autor: Biznis.ba
Turistička ponuda Banje Luke na sajmu u Kini

Predstavnici Grada Banja Luka i Turističke organizacije Banja Luka učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u kineskom gradu Tjenđin.

Načelnica gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić kazala je da je to jedinstvena prilika da se Banja Luka pojavi na turističkoj mapi istoka, a posebno nakon što je taj grad odnedavno potpisnik memoranduma o saradnji sa kineskim gradom Tjenđin.

Učešće na sajmu je prilika da se Banja Luka predstavi sa turističkom ponudom adrenalina, manifestacija, te kulturno-istorijskog naslijeđa.

-Pozicioniranja Banje Luke i njene regije kao turističke destinacije na kineskom tržištu omogućeno je razvojem novih avio-linija sa Aerodroma Banja Luka, ali i uspostavljanjem privredne i kulturne saradnje Republike Srpske i Kine – naglasila je Trivić.

Program turističke ponude Banje Luke predstavljen je i zamjenici gradonačelnika Tjenđina Cao Xiao Hong, koja je svečano i otvorila sajam.

Predstavljanje Banje Luke na Sajmu turizma u Tjenđinu omogućeno je kroz podršku Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

Biznis.ba / FENA