BiH

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu 'Interstas 2018'

Autor: Biznis.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu 'Interstas 2018'
Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestvovat će na međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza „Interstas 2018“ od 7 do 9. novembra u Solinu u Hrvatskoj.

Predsjedniku Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhatu Hubijaru bit će dodijeljeno Posebno priznanje – 25. Interstas 2018. „Za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Sarajeva, valorizacijom i sjajnom prezentacijom povijesnih , tradicijskih -kulturoloških vrijednosti, time i značajan doprinos promociji turizma BiH u svijetu“.

Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo biće dodijeljena međunarodna turstička nagrada – „Zlatni Interstas 2018.“ za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Sarajeva, valorizacijom i sjajnom prezentacijom povijesnih , tradicijskih -kulturoloških vrijednosti, time i značajan doprinos promociji turizma BiH u svijetu, najavljeno je iz Turističke zajednice KS.

Na ovogodišnjem jubilarnom „Interstas 2018“, od ukupno 141 predloženog individualnog i kolektivnog kandidata iz 29 zemalja svijeta, od 78 kandidiranih 57 ih je nominirano za neku od nagrada. Od toga je 35 odabranih Laureata iz pet različitih kategorija iz ukupno devet zemalja.

Biznis.ba / FENA