BiH

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu ITB Asia u Singapuru

Autor: Biznis.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu ITB Asia u Singapuru

Turističku ponudu i promociju Kantona Sarajevo i ove godine Turistička zajednica KS prezentira nastupom na prestižnom međunarodnom sajmu turizma ITB Asia 2023 koji se od 25. do 27. oktobra održava u Singapuru.

Zajedno sa Turističkom zajednicom KS na vrlo atraktivnom izložbenom prostoru, nastupaju suizlagači iz privatnog turističkog sektora odnosno agencije; M97 Tours, Elegance Tours i Akdeniz Travel Agency.

Prvog dana sajma vladalo je veliko interesovanje posjetilaca i turističkih djelatnika za turističku ponudu Kantona Sarajevo i BiH koju prezentiramo u hali L na štandu broj 17, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Ovogodišnji, 16. ITB Asia je vrhunski poslovni i turistički događaj na kojem se sastaju stručnjaci iz svijeta turističke industrije a na sajmu učestvuje hiljade kompanija izlagača iz azijsko-pacifičke regije, Evrope, Amerike, Afrike i Bliskog istoka.

Na sajmu učestvuju izlagači iz svih sektora industrije, uključujući destinacije, aviokompanije i aerodrome, hotele i odmarališta, tematske parkove i atrakcije, turoperatore, linije za krstarenje…

Inače, ITB Asia je glavno mjesto okupljanja industrije putovanja i forum za uspostavljanje visokokvalitetnih kontakata s kupcima i vođenje poslova.

Prezentacijom i promocijom turističke ponude na ovom bitnom tržištu ostvarujemo širenje mreže partnera, pozicioniramo KS i BiH kao poželjne turističke destinacije u cilju privlačenja većeg broja turista, navodi se u saopćenju Turističke zajednice KS.

Biznis.ba