BiH

U augustu Vijećnica domaćin poslovne konferencije "Reconnect"

Autor: Biznis.ba
U augustu Vijećnica domaćin poslovne konferencije "Reconnect"

Već treću godinu zaredom Restart.ba u Sarajevu organizira skup Reconnect s ciljem povezivanja poduzetnika iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Ovaj put, domaćin Reconnecta je Vijećnica, a konferencija je planirana za 9. august.

Fokus događaja su dva sektora - ITES sektor (pružanje usluga putem informacionih tehnologija) i proizvodni sektor (obrada metala, plastike i proizvodnja građevinskog materijala).

Aiša Telalović iz "Restarta" je kazala da žele organizirati događaj koji će donijeti konkretne rezultate u formi uspostave poslovne saradnje u ova dva sektora. Već imaju prijavljene brojne predstavnike kompanija iz sektora usluga putem informacionih tehnologija i iz sektora proizvodnje.

Planiraju dio programa brzog umrežavanja, koji je najbolji način da se svi učesnici predstave jedni drugima. Također, događaj je otvoren i za sve poslovne ljude koji imaju interes za povezivanjem.

- Planiramo panel diskusiju u kojoj ćemo razgovarati o uslugama i proizvodima kompanija u Bosni i Hercegovini – navela je Telalović.

Prošlogodišnji događaj okupio je više od 160 učesnika iz zemlje i dijaspore. Treći "Reconnect" se održava u okviru aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest", a svi zainteresirani se mogu prijaviti za učešće putem web-stranice Reconnect.ba.

Biznis.ba