BiH

U Brčko distriktu uskoro uvođenje fiskalnih blagajni

Autor: Biznis.ba
U Brčko distriktu uskoro uvođenje fiskalnih blagajni
"Taj nam zakon treba i on određuje pravednije odnose na tržištu, plaćanje poreznih obveza te je to dobar instrument za upravljanje naplatom poreza u skladu sa zakonima koji postoje", kazao je ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić.

Vlada je na sjednici u četvrtak razmatrala i Izvještaj o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za april 2018. godine. Ostvareni prihod u ovoj godini za april iznosi 17.725.055 maraka, dok je rashod 14.191.907 maraka.

Usvojen je i Prijedlog odluke o kriterijima za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati na razini lokalne zajednice za 2018. godinu te je za tu namjenu odobren iznos od 250.000 maraka.

Između ostaloga, brčanska Vlada razmatrala je i informaciju u vezi s projektom "Sanacija i obnova nasipa i uređenje korita rijeka Tinje, Teke i Lomnice" te je zatražila detaljnije informacije o projektu s naglaskom da se proces pod hitno ubrza kako bi se konačno riješili problemi mještana koji žive ili imaju imanja u blizini navedenih rijeka, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Biznis.ba / FENA