BiH

U Čapljini posluje 56 bonitetno izvrsnih kompanija

Autor: Biznis.ba
U Čapljini posluje 56 bonitetno izvrsnih kompanija

Grad Čapljina, u suradnji s analitičkom bonitetnom kućom Bisnode BH, organizirao je poslovni susret na temu "Bonitetna izvrsnost kompanija" na kojem je predstavljeno gospodarstvo Čapljine te doprinos bonitetno izvrsnih kompanija uspjehu čapljinskog gospodarstva.

Taj događaj bio je prigoda da se predstavnicima najboljih čapljinskih kompanija uruče certifikati bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznata potvrda gospodarskog kvaliteta kompanije, njene izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Čapljine.

"Ovo je još jedan od načina da Čapljina iskaže podršku gospodarstvenicima grada i istakne napore ove institucije u kreiranju što boljeg poslovnog okruženja i napretka gospodarstva ove regije. Biti bonitetno izvrstan jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim čapljinski gospodarstvenici dokazuju svojim potencijalnim partnerima svoju odgovornost i kvalitetno vođenje kompanija s kojom trebaju poslovati", kazao je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Inače, bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekata, a Bisnode Certifikat bonitetne izvrsnosti certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Prema Bisnode metodologiji, 56 čapljinskih kompanija je bonitetno izvrsno.

"U odnosu na ukupno gospodarstvo Čapljine, one kreiraju 67 posto prihoda, 61 posto dobiti, zapošljavaju 51 posto ukupno zaposlenih u Čapljini, a većina njih su u oblasti trgovine na veliko i malo, i posluju preko 10 godina, što potvrđuje tradiciju poslovanja i projekciju bonitetne ocjene", stoji u priopćenju.

(FENA)