BiH

U Goraždu otvoren Zimski sajam zdrave hrane

Autor: Biznis.ba
U Goraždu otvoren Zimski sajam zdrave hrane

Na platou ispred Biznis centra u Goraždu danas je otvoren Zimski sajam zdrave hrane.

Događaj čiji je organizator Opće udruženje "Stari zanati“ Goražde okupio je uglavnom domaće, ali i izlagače iz drugih dijelova BiH.

- Uvijek učestvujem na sajmovima poput ovog jer je riječ o obostranoj koristi. Nešto se zaradi, a i maknem se od vijesti i politike i progovorim s ljudima koji vole imati nešto iz domaće radinosti - kaže jedna od izlagača Advija Ćorić.

Predsjednik Općeg udruženja "Stari zanati“ Safet Efendić naglašava da se i na ovaj način nastoji pomoći zanatlijama i obrtnicima da plasiraju svoje proizvode, ali i doprinesu pretprazničnoj atmosferi u gradu na Drini.

- Ovo je drugi sajam u tekućoj  godini i želimo da preraste u tradiciju. Imamo izlagače iz BPK, ali i iz Sarajeva, Visokog, Kaknja. Želimo da im pomognemo u ovo zaista teško vrijeme i pružimo priliku da izlože svoje proizvode i nešto zarade, ali i skrenemo pažnju na potrebu da se zaštiti obrt, tradicija i domaći proizvod. Građane animiramo da posjete štandove i kupe kvalitetne domaće proizvode - ističe Efendić.

Naglasio je da su podršku udruženju u organizaciji sajma pružili Grad Goražde, Vlada BPK i ministarstvo privrede. Zimski sajam zdrave hrane trajat će do 18. decembra.

Biznis.ba / FENA