brojni izlagači

U Goraždu sutra otvaranje 20. sajma 'Dani jabuke'

Autor: Biznis.ba
U Goraždu sutra otvaranje 20. sajma 'Dani jabuke'
Foto: Dani jabuke Goražde

U Goraždu će sutra biti otvorena 20. privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuke“ koja će okupiti brojne izlagače iz BiH i zemalja regiona, a sajam će otvoriti premijer FBiH Nermin Nikšić.

Organizator je istoimeno udruženje u kojem su ponosni na činjenicu da je već dvije decenije ova jedinstvena manifestacija brend Goražda i Bosanskopodrinjskog kantona.

- Svaka ideja ili veliki projekat potiče od jednog čovjeka, ali nijedno ne mogu biti realizirani bez timskog rada i podrške okruženja. Ovaj sajam je brend ovog kraja i najveća privredna manifestacija u jugoistočnoj Bosni - kazao je predsjednik udruženja "Dani jabuke“ Mirsad Hubanić.

Naglasio je da će manifestacija u izložbeno-prodajnom dijelu okupiti oko 100 izlagača iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i agro turizma iz BiH i regiona te da će sajam obilovati i brojnim drugim sadržajima, prenosi Fena.

- Previđen je niz stručnih predavanja iz oblasti poljoprivrede te zaštite okoliša, a tradicionalni sadržaj bit će i kviz znanja za učenike poljoprivrednih škola iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Takođe, za učenike ugostiteljskih škola održat će se takmičenje u pravljenju specijaliteta od jabuke - precizirao je on.

U okviru manifestacije, između ostalih, bit će dodjeljene plakete za najuspješnije proizvođače u oblasti biljne te animalne proizvodnje, kao i posebna priznanja pojedincima i institucijama za 20 godina sajma.