Potvrdio Uk

U kampusu Univerziteta u Sarajevu počela gradnja Univerzitetske biblioteke

Autor: Biznis.ba
U kampusu Univerziteta u Sarajevu počela gradnja Univerzitetske biblioteke
Izgradnja Univerzitetske biblioteke / Facebook

U kampusu Univerziteta u Sarajevu započeti su radovi na izgradnji Univerzitetske biblioteke - potvrdio je kantonalni premijer Nihad Uk, u svojoj objavi na Facebooku.

"Nakon decenije zastoja, konačno su krenuli radovi na izgradnji jednog od ključnih kapitalnih objekata - Univerzitetske biblioteke", saopćio je Uk.

Šta jedna biblioteka treba da vam nudi kako biste joj bili čest posjetilac? Pišite u komentarima. Nakon decenije zastoja, konačno su krenuli radovi na izgradnji jednog od ključnih kapitalnih objekata - Univerzitetske biblioteke. Ovo je rezultat vizije i rada, politike koja obrazovanje stavlja tamo gdje mu je mjesto – u vrh društvenih prioriteta. Vođenji mišlju R. Davida Lankesa, profesora bibliotekarstva, mi ne želimo da ova biblioteka bude samo zbirka knjiga, pa čak ni to da samo nudi dobru uslugu. To se podrazumijeva. Mi želimo da ona gradi zajednicu, prije svega studentsku i naučnu, ali i širu društvenu zajednicu. Vlada Kantona Sarajevo Adna Mesihović Rifat Škrijelj

Posted by Nihad Uk on Wednesday, December 13, 2023

On također dodaje kako je ovaj projekat rezultat vizije i rada, politike koja, kako kaže, obrazovanje stavlja tamo gdje mu je mjesto – u vrh društvenih prioriteta.

Biblioteka koja će graditi zajednicu

"Vođenji mišlju R. Davida Lankesa, profesora bibliotekarstva, mi ne želimo da ova biblioteka bude samo zbirka knjiga, pa čak ni to da samo nudi dobru uslugu. To se podrazumijeva. Mi želimo da ona gradi zajednicu, prije svega studentsku i naučnu, ali i širu društvenu zajednicu", zaključio je premijer kantona Sarajevo Nihad Uk u objavi.