trajat će do 10. maja

U Lukavcu danas počinje sajam 'List 2024': Besplatan ulaz i bogat program

Autor: Biznis.ba
U Lukavcu danas počinje sajam 'List 2024': Besplatan ulaz i bogat program
Foto: Arhiv

U Lukavcu će od 8. do 10. maja biti održan 22. međunarodni sajam turizma i ekologije „List“, u organizaciji Grada Lukavca i lukavačkog sajma.

Pokrovitelji su Vlada TK, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica TK i Turistička zajednica Grada Lukavac. Zlatni sponzor je Sisecam soda Lukavac.

Kroz tu manifestaciju do sada se predstavilo više hiljada izlagača iz Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Turske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Albanije.

Ovogodišnji izlagači, odnosno suizlagači, dolaze iz BiH, Italije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prenosi Fena.

Mnogobrojni privredni subjekti, hoteli, turističke zajednice, turističke agencije, udruženja građana, fakulteti, škole, ambasade i ministarstva su kroz ovu manifestaciju predstavila svoj rad, proizvode i usluge širokoj publici. U cilju predstavljanja turističke ponude BiH i zemalja učesnica i ove godine će za posjetioce i izlagače biti organizovan bogat i zanimljiv stručni i zabavni program.

Sajam bi otvorenim trebala proglasiti federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Ulaz na sajmište i na sve druge događaje u okviru sajamskog programa će biti besplatan, najavili su organizatori.