BiH

U okviru projekta razvoja turizma jezerskih područja pokrenuta web stranica

Autor: Biznis.ba
U okviru projekta razvoja turizma jezerskih područja pokrenuta web stranica
U okviru provedbe projekta razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo) kreirana je web stranica www.herzegovina-lakes.com s informacijama o turističkoj ponudi i potencijalu tog područja.

Nova web stranica uključuje detaljnu kartu projektnog područja, bazu podataka s pretraživačem 132 lokalna turistička resursa (aktivnosti, smještaj, znamenitosti, tradicija, gastronomija, servisne informacije) te je prilagođena za prikaz na mobilnim uređajima, što pruža mogućnost veće promocije i vidljivosti, priopćeno je iz LiNK-a Mostar, jednog od implementatora projekta.

Program razvoj održivog turizma jezerskih područja financira se sredstvima Europske unije, a projekt implementiraju Njemačka razvojne agencija - GIZ, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK u suradnji s partnerskim općinama: Jablanica, Prozor-Rama i Posušje,

Putem projekta urađena je analiza i valorizaciji lokalnih turističkih resursa, te kreiranju modela integrirane turističke ponude područja tri jezera, koje nudi raznovrsne outdoor aktivnosti, aktivnosti na vodi, uređene plaže, bogatu gastro ponudu, kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju te brojne druge resurse.

Pružatelji usluga s područja tri jezera su konstantno bili uključeni u provedbu projektnih aktivnosti s ciljem poboljšanja turističke ponude.

Na jezerima su postavljeni Info punktovi, čija je osnovna svrha pružanje informacija i promocija područja uz bogat promotivni materijal, te pružanje podrške raznim outdoor aktivnostima.

Kreirane su profesionalne fotografije, brošura koja predstavlja pojedinačna jezera i njihove najvažnije turističke resurse, te brošura o flori i fauni ovog područja.

Biznis.ba / FENA