Plan upravljanja

U pripremi centar upravljanje otpadom u Federaciji BiH

Autor: Biznis.ba
U pripremi centar upravljanje otpadom u Federaciji BiH
Foto: FENA

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i kantonalni ministri za zaštitu okoliša danas su u Sarajevu formirali radnu grupu za izradu plana upravljanja otpadom u FBiH.

Pozder je u obraćanju medijima nakon sastanka rekla da je su najveći problemi o kojem je razgovarano bili upravo upravljanje otpadom, te kvalitet zraka.

Dodala je da su nedavno usvojenu Strategiju zaštite okoliša FBiH zajednički ocijenili prvim korakom u očuvanju i poboljšanju prirodnih resursa koje smo naslijedili.

Pozder je navela da je razgovarano i o predstojećoj realizaciji zajedničkih projekata i zadataka koje je pred njih stavio novi budžet FBiH.

- Zahvalna sam kolegama i kolegicama koji su odvojili vrijeme i iznijeli svoje goruće probleme i mislim da su imali priliku da vide da nisu usamljeni - istakla je Pozder.

Kantonalni ministri zahvalili su ministrici Pozder na ukazanoj prilici da se čuju problemi u svim kantonima, te da ponude ideje za njihovo rješavanje.

Poručili su da će uspostava centara za upravljanje otpadom predstavljati izazov i izrazili nadu da će u narednom periodu to uspjeti realizovati.