BiH

U Travniku prezentiran Projekt podrške zapošljavanju

Autor: Biznis.ba
U Travniku prezentiran Projekt podrške zapošljavanju

U sjedištu Vlade Srednjobosanske županije u Travniku u utorak je prezentiran Projekt podrške zapošljavanju, čiji je nositelj Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a realizator Federalni zavod za zapošljavanje.

Na prezentaciji su se obratili zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača te premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo, dok su o operativnom dijelu Projekta govorili koordinator Projekta Nedžmina Vojniković i rukovoditelj Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš, a uime Federalnog zavoda za zapošljavanje Haris Čuljević.

Ukupna vrijednost Projekta je 108 milijuna maraka, od čega će dio biti osiguran iz Proračuna Federacije BiH, a ostatak uz suradnju sa Svjetskom bankom.

Istaknuto je kako je namjera projekta da u naredne četiri godine bude zaposleno 23.000 osoba.

Ministar Drljača ocijenio je kako svaka ekonomska politika mora u svome centru imati politiku zapošljavanja.

Visoka stopa zaposlenosti znači veći priliv sredstava u proračun i izvanproračunske fondove, uređuje socijalnu politiku na bolji način, daje posao mladim kadrovima koji ostaju i ne moraju ići da traže zaposlenje u inozemstvo, kazao je ministar te dodao kako kvalitetna politika zapošljavanja pokreće ekonomski sistem i razvija društvo.

- Krajnji cilj je smanjenje siromaštva i izgradnja prosperitetnog društva. To je mukotrpan posao koji traje duži period i na tome svi moramo zajednički raditi kako bismo ostvarili vidljive rezultate - rekao je Drljača, priopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Biznis.ba / FENA