BiH

U Tuzli potpisani ugovori o zapošljavanju 37 demobilisanih boraca

Autor: Biznis.ba
U Tuzli potpisani ugovori o zapošljavanju 37 demobilisanih boraca
Potpisivanju je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

Za realizaciju ovog projekta i podršku zapošljavanju i samozapošljavanju pripadnika boračkih kategorija Vlada je izdvojila 500.000 KM.

Ovaj projekat jednu socijalno-ekonomsku dimenziju, a na prvom mjestu to je rješavanje egzistencijalnih pitanja određenog broja pripadnika boračke populacije.

Projekat ima svoje dvije komponente. Jedna je samozapošljavanje i za te namjene je planirano 300.000 KM, a druga je zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija u nekom od postojećih privrednih subjekata, za što je planirano 200.000 KM.

"Ovom prilikom želim izraziti svoje zadovoljstvo što Vlada na ovaj način rješava osnovna statusna i egzistencijalna pitanja boračke populacije. Danas se želim zahvaliti i predstavnicima 9 pravnih lica, njihovim vlasnicima i direktorima, što su se prijavili na ovaj javni poziv i time izrazili želju da prime jednog ili više pripadnika boračke populacije. Također, za 19 aplikanata, koji projektom samozapošljavanja danas rješavaju svoj radni status, želim izraziti svoje čestitke i zaželjeti im sreću i uspjeh u radu", rekao je danas premijer Suljkanović.

Biznis.ba