BiH

"Unis" bez struje, stečaj na pomolu

Autor: Biznis.ba
"Unis" bez struje, stečaj na pomolu

Problemi za Fabriku cijevi "Unis" iz Dervente se ređaju kao na traci, a posljednji u nizu je onaj sa strujom, koja je isključena zbog nagomilanih dugovanja. Međutim, sve i da nije, proizvodnog procesa nema jer su radnici još od prošlog ponedjeljka u štrajku.

"Tražimo plate za april, kao i da se uplate dugovanja za doprinose od avgusta prošle godine te da se poštuju rokovi na koje se uprava obavezala planom restrukturiranja, a što sada nije slučaj", kazala je Radosava Milanković iz Sindikalne organizacije preduzeća.

Zbog svega, kako kaže, obratiće se i predsjedniku RS Miloradu Dodiku sa zahtjevom za prijem. Do tada će sudu dostaviti spisak radnika koji potražuju svoj novac i tražiti da im se on isplati.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, jedna od banaka podnijela je zahtjev za stečaj "Unisa", ali nam ovu informaciju danas niko nije potvrdio.

Fabrika cijevi iz Derventa zapošljava oko 170 radnika, a ovo preduzeće je u desetogodišnjem procesu restrukturiranja, koje traje nešto duže od godinu dana, a koji se očigledno ne poštuje.

Biznis.ba / NN