Danas potpisivanje ugovora

Uskoro direktna aviolinija Mostar - Beograd

Autor: Biznis.ba
Uskoro direktna aviolinija Mostar - Beograd
Aerodrom Mostar

Potpisivanje Ugovora između Grada Mostar, Air Serbie Aerodroma Mostar bit će upriličeno danas u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Potpisivanje Ugovora i izjave za medije predviđene su u 10.30 sati, najavljeno je iz Grada Mostara.

Direktna linija na relaciji Mostar-Beograd bit će dostupna od kraja aprila do završetka oktobra tri puta sedmično, a karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je ranije u razgovoru za Fenu direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

- Air Serbia ispunila je uslove Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljat će direktne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar. Mislim da je 22. aprila prvi let, a bit će dostupni do završetka oktobra uz mogućnost produženja. Predviđeno odvijanje letova je tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definirati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura - rekao je Đuzel.

Prije nekoliko dana potpisan je i ugovor između Aerodroma Mostar, Grada Mostara i aviokompanije SkyAlps koja će obavljati direktne letove za München, Rim, Veronu i Bari tokom ljetnog reda letenja dva puta sedmično, počevši od kraja aprila, piše Fena.