nakon sastanka

Ustamujić i Elek: Snabdijevanje gasom nije upitno

Autor: Biznis.ba
Ustamujić i Elek: Snabdijevanje gasom nije upitno
Foto: Fena

Direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek kazao je danas nakon sastanka sa direktorom Energoinvesta Mirzom Ustamujićem da je sastanak bio težak i korektan.

- Iznijeli smo primjedbe koje imamo, jer različito tumačimo ugovor koji imamo. Ali najvažnije je da imamo dobru volju da nastavimo rad – rekao je Elek u izjavi novinarima nakon sastanka i podsjetio da je jutros nastavljeno normalno snabdijevanje Sarajeva prirodnim gasom.

Također, istakao je da trebaju zajednički da rade na velikim i ozbiljnim projektima, te je najavio da će u narednih deset dana imati niz sastanaka.

- Uvažavam argumente Energoinvesta, a oni uvažavaju naše. Najbitnije je da korisnici budu zadovoljni i da nikada ne razmišljaju da li će biti gasa ili neće. S moje strane mogu da obećam da ću dati sve od sebe, da ćemo doći do dogovora – istakao je.

Elek je kazao da je problem oko plaćanja fakture stavljen po strani, prenosi Fena.

- Ne mora da nam se plati do dogovora, jer smo likvidni. Angažovali smo pravne timove i sa jedne i druge strane. Ali mi treba da budemo jedna strana. Treba nam vrijeme za dodatno tumačenje ugovora, ali to neće ugroziti isporuke u narednih deset do 15 dana – kazao je.

Direktor Energoinvesta Mirza Ustamujić izrazio je zadovoljstvo promjenjenom retorikom.

- Primarni interes Energoinvesta je da štiti interese građana FBiH i nećemo dozvoliti da se to više ponavlja u budućnosti. Vrijeme je bilo da prestanemo sa ucjenama - kazao je.

Istakao je da cijena dosta utječe na bilanse Energoinvesta i Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo.

- Energoinvest je povećanu cijenu preuzeo na svoju odgovornost, da je ne bi osjetili građani FBiH. Neće doći do prekida gasa – istakao je.

Ustamujuć je naglasio i da je potrebno razgovarati o Južnoj interkonekciji.