Đuzel potvrdio

Već prodato 2.000 karata za let Mostar - Beograd

Autor: Biznis.ba
Već prodato 2.000 karata za let Mostar - Beograd
Foto: X

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel izjavio je Srni da je za letove na direktnoj avio-liniji između Beograda i Mostara već prodato 2.000 karata, što je ocijenio kao odličan početak.

Đuzel je rekao da se direktna avio-linija uspostavlja danas, kada će prvim letom u Mostar stići predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koga će u Mostaru dočekati državni i gradski zvaničnici, te da je organizovana svečana ceremonija dočeka uz vodene topove i kulturno-umjetnička društva.

Srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara letjeti tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

Direktor Aerodroma navodi da će "Air Srbija" do Mostara letjeti avionima tipa "Airbus 319" i "Embraer 175", let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 eura po smjeru, odnosno od 104 eura za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Đuzel je istakao da je avio-linijom sa Beogradom zatvorena priča o četiri haba - Minhen, Zagreb, Rim i Beograd, čime se rijetko koji aerodrom može pohvaliti.

"Preko Beograda ćemo biti povezani sa 80 destinacija", rekao je Đuzel. On je podsjetio da je u junu prošle godine Aerodorom Mostar imao 500 putnika, a na kraju godine 20.500.

"Imamo u planu uduplati broj putnika ove godine", naveo je Đuzel.

Generalni direktor "Air Srbije" Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj saradnji na zapadnom Balkanu.