Više od 800 izlagača

Velika posjećenost mostarskog sajma privrede

Autor: Biznis.ba
Velika posjećenost mostarskog sajma privrede
Foto: Biznis.ba

Međunarodni sajam privrede Mostar ulazi u svoju drugu polovicu, a organizatori ističu da su protekla dva dana, u kojima je fokus bio na poslovnim konferencijama i skupovima, bila iznimno posjećena.

- Opća ocjena je da je ovogodišnji sajam podigao razinu kvalitete, posmatrano po broju izlagača, načinu predstavljanja i izgledu štandova pa do broja posjetitelja. Još nemamo konkretne podatke, ali mislim da je posjeta sajmu bolja od prethodnih godina – izjavio je za Fenu glasnogovornik Mostarskog sajma Oliver Cvitković.

Po njegovim riječima, povratne informacije od izlagača govore da su zadovoljni i većina ih najavljuje svoj povratak dogodine u Mostar, prenosi Fena.

Najuspješnijim izlagačima i najboljim vinarima u petak, 19. aprila, bit će uručena priznanja, a posljednja dva sajamska dana, petak i subota, rezervisani su za kulturno-zabavni program koji će se odvijati na središnjoj pozornici u paviljonu 1.

Na Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2024. učestvuje više od 800 izlagača iz 30 zemalja, a zemlja partner je Republika Hrvatska.