BiH

Višković razgovarao s predstavnicima EBRD-a

Autor: Biznis.ba
Višković razgovarao s predstavnicima EBRD-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Bosni i Hercegovini Ianom Brownom o rezultatima implementacije projekata u oblasti infrastrukture, bankarskog sektora, energetike i zaštite životne sredine.

Višković je naglasio da Vlada RS-a provodi aktivnosti i mjere kako bi se obezbijedili različiti izvori podrške za provođenje strateški važnih projekata, te je u tom smislu veoma značajna podrška EBRD-a.

Upoznao je šefa kancelarije EBRD-a o prioritetima Vlade RS-a, koji su predviđeni Programom ekonomskih reformi, naglasivši da je privredni razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta od izuzetne važnosti za dalji razvoj tog bh. entiteta.

Entitetski premijer je naglasio da su od velikog značaja infrastrukturni projekti koji su aktuelni ili se planiraju realizovati, poput obilaznice kod Doboja, a koji će se moći uspješno realizovati zahvaljujući podršci Evropske banke za obnovu i razvoj, saopćeno je iz entitetske vlade.

Biznis.ba / FENA