BiH

Vlada BPK Goražde: Saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava za podsticaje u poljoprivredi

Autor: Biznis.ba
Vlada BPK Goražde: Saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava za podsticaje u poljoprivredi

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj, 36.redovnoj sjednici, razmatrajući materijale iz Ministarstva za privredu, dala je saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava na ime podsticaja u poljoprivredi-podsticaj za držanje koka nosilja u iznosu od 3.600 KM.

Usvojena je i Odluka o isplati novčanih sredstava u iznosu od 1.865 KM za podsticaj za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka kao i Odluka o isplati novčanih sredstava za podsticaj za držanje matičnog stada krava u iznosu od 11.100 KM.

Ministarstvu za boračka pitanja data je saglasnost  na Odluku o odobravanju novčanih sredstava u svrhu pomoći za rad udruženja boračkih populacija za mjesec juli 2023. godine u iznosu od 11.930 KM.

Na prijedlog resornog Ministarstva usvojen  je zaključak kojim se daje saglasnost Premijeru BPK-a Goražde za potpisivanje Sporazuma o regulisanju prava i obaveza  sa Savezom ratnih vojnih invalida BPK-a Goražde „Sinovi Drine“. Navedenim Sporazumom nastojat će se kupovinom kombi vozila poboljšati status boračkih populacija sa prostora BPK-a Goražde.

Gradu Goražde, Općini Foča u FBiH i Općini Pale u FBiH odobreni su tekući transferi u iznosu od po 25.000 KM, saopćen oje iz Služba za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Biznis.ba