Donesena odluka

Vlada FBiH pokrenula izradu zakona o elektronskoj trgovini

Autor: Biznis.ba
Vlada FBiH pokrenula izradu zakona o elektronskoj trgovini
Foto: Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine usvojila Rješenje kojim je imenovana Radna grupa za izradu zakona o elektronskoj trgovini.

Ovu radnu grupu čine predstavnici Federalnog ministarstva trgovine, Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, zatim Federalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH, Privredne komora FBiH, te predstavnici kompanija Bazerdžan, DM i PennyPlus, kao i predstavnci eComm Asocijacije u BiH.

Zadatak ove radne grupe je priprema teksta zakona i njegovo dostavljanje zainteresovanim stranama zbog provođenja konsultacija i analiziranja pismenih komentara.

Radna grupa će nakon konsultacija analizirati pismene komentare i konačan tekst prednacrta zakona, u roku od 60 dana počev od isteka posljednjeg dana roka za dostavu pismenih komentara, dostaviti federalnom ministru trgovine zbog daljnjeg postupka.

Tokom izrade teksta zakona, Radna grupa će obuhvatiti i pitanja koja se odnose na usklađenost sa propisima Evropske unije, te preuzeti odgovarajuće propise iz ove oblasti.